2010. július 3., szombat

Bárheszsütés

Idén új bárhesz recepthez nyúltunk. A korábbi inkább sósnak mondható kalácsot felcseréltük édessel. Első körben felkerestük a boglári strand szinte összes büféjét, éttermét, fagyizóját, hogy kalácsainknak kemencét találjunk. Sajnos nem jártunk sikerrel, de Noé – itt is :) - segítségünkre sietett, és felajánlotta bárkáját a kalácssütéshez. Ekkor következett a gyúrás. Balu és Kornél hamar rákapott az ízére, és hamar begyúrták a tésztát, Panni segítő szavait követve. A kalácsfonáshoz már a többiek és csatlakoztak, hogy mindenki megfonhassa saját bárheszét. Ebben is új technikához folyamodtunk; Laci egy trükkös és igen egyszerű fonást tanított meg nekünk. Ezután irány Lelle, ahol már vártak minket, s 20 perc után indulhattunk is vissza a friss kalácsokkal Boglárra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése